Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Elvándorolnak a kismackók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageBezárta kapuit a Mackókiállítás. A több, mint 900 plüssmackót bemutató tárlat - egy kecskeméti gyógypedagógus gyűjteménye - öt héten keresztül várta a látogatókat Székesfehérváron. A kiállítás az Esélyek Házának jóvoltából jött létre, az Esélyegyenlőség Éve alkalmából, hogy megismertesse az emberekkel a századelő játékait. A program záró rendezvényét ma tartották a Vörösmarty Színház kávézójában.

 
50 éves a Szabad Színház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

A Székesfehérvári Szabad Színház idén ünnepeli alapításának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból május 20-24-ig születénapi programsorozatot rendeznek A Szabadművelődés Házában baráti társművészeti csoportok bevonásával, amelyet egy színvonalas Gálaműsor zár le.

Tovább...
 
Kortársak - és művészek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageNemcsak a kortárs alkotók, hanem a művészetek iránt fogékony közönség is minden évben arra vár, hogy elkezdődjön végre a Kortárs Művészeit Fesztivál Székesfehérváron. A türelem pedig meghozza gyümölcsét: pénteken már lobognak is a nyitó programot jelképező zászlók!

Tovább...
 
Feke Pál lett István, a király Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 13.

A Vörösmarty Színház művésze, Feke Pál kapta meg az "István a király" című rockopera jubileumi előadásának főszerepét. A bemutató június 18-án lesz a Papp László Sportarénában.

Tovább...
 
Az érmek sokat érnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 12.

ImageÉremgyűjtő Találkozónak adott otthont tegnap a Barátság Háza. Az immár 23. alkalommal megrendezésre kerülő programon ünnepelte meg a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Fejér Megyei Alba Regia Szervezete fennállásának 40. évfordulóját.

Tovább...
 
Festmények, rajzok, kerámiák és textiljátékok kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

ImageA Tolnai utai Általános Iskola rajz tagozatos diákjainak munkáiból nyílt kiállítás A Szabadművelődés Házában. A tárlaton festmények, rajzok, textilből készített bábok és díszek, valamint aranyos kerámia-állatkákat tekintehet meg a látogató.

Tovább...
 
Egy meg egy az lehet három Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta és Szijjártó Attila   
2008. május 11.

ImageA Méhkasaula Kulturális Egyesület „1+1=3” címmel Montázs Fesztivált rendezett tegnap este A Szabadművelődés Házában. A felhívásra ismert, s „még csak éppen feltűnő” alkotók egyaránt jelentkeztek, méghozzá igen szép létszámban. És ahogy előre is sejthető volt: a látogatókban sem volt hiány.

Tovább...
 
Ismerkedés a nemzetiségek hagyományaival Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

ImageNemzetiségi Napot rendeztek tegnap Székesfehérváron. A programon néptáncosok és népzenészek mutatták be a különböző nációk jellegzetességeit, kulturális sokszínűségüket.

Tovább...
 
Nyolcan pályáztak a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 09.

ImageA Vörösmarty Színház igazgató posztjára meghirdetett pályázat kapcsán tartott sajtótájékoztatót Brájer Éva, a városi közgyűlés Kulturális és Turisztikai Bizottságának elnöke. Ennek során ismertette a pályázók teljes névsorát, s a testület jelenlegi létszámával kapcsolatos kételyeit.

Tovább...
 
"Magyar cigány vagyok" - Rigó József szerzői estje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 08.

ImageRigó József szerzői estjére várták az érdeklődőket tegnap délután a Vörösmarty Társaság Nagytermében. A rendezvényen nemcsak versek hangoztak el a költő eddig megjelent köteteiből, hanem a poéta cigányságához fűződő viszonyáról is vallott.

Tovább...
 
Mitikus lények a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 08.

ImageSimon Margit és Gyulai Saci festményeiből nyílt kiállítás a székesfehérvári Platán Galériában. S nem is akárhogyan! Fuvolajátékkal, gitárral, verssel és modern tánccal. Ez utóbbiban az egyik alkotó, Gyulai Saci is részt vett.

Tovább...
 
<< Első < Előző 561 562 563 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6172 - 6182 / 6191